Duurzame Innovator Pitch 2011

De duurzame netwerkorganisatie de Dutch Green Building Council (DGBC) organiseert net als voorgaande jaren de Duurzame Innovator Pitch. Innovatieve starters met een duurzaam product of dienst kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. Jonge ondernemers kunnen zich tot 1 mei inschrijven.

De Duurzame Innovator Pitch is in 2009 opgericht door het DGBC als aanmoedigingsprijs voor jonge organisaties die op een innovatie manier willen bijdragen aan een duurzamer Nederland. Wie zich wilt inschrijven voor de Duurzame Innovator Pitch moet een startende onderneming zijn of een zelfstandig onderdeel van een gevestigde organisatie met een relevantie voor de vastgoedsector.

Beoordeling Duurzame Innovator Pitch

Deelnemers van voorgaande edities zijn uitgesloten, tenzij er werkelijke verbeteringen zijn uitgevoerd aan hun product of dienst. Verder moet het innovatieve product of de innovatieve dienst een blijvend effect hebben op de gebouwde omgeving. Daarnaast moeten de inzendingen geschikt zijn om te worden tentoongesteld op de PROVADA: het DGBC-plein.

Alle inzendingen worden beoordeeld op 5 punten:

  • Bijdrage aan duurzaamheid voor de vastgoedsector
  • Orginaliteit
  • Kwaliteit bussinessmodel
  • Praktische toepasbaarheid
  • Kansen voor opschaling   

Gratis product/dienst tentoonstellen op de PROVADA

De deskundige juryleden selecteren uit alle inzendingen de beste 10 duurzame innovaties. De gekozen deelnemers mogen 3 dagen hun product of dienst tentoonstellen op de PROVADA bij het DGBC plein, het jaarlijks ontmoetingspunt van de vastgoedbranche. De beste 10 inzendingen worden eind mei bekendgemaakt. Tijdens de beurs worden uiteindelijk de beste 5 duurzame innovaties gekozen door de jury. Deze 5 deelnemers mogen op 6 juni hun idee in één minuut pitchen aan de jury die vervolgens één onderneming uitroept tot winnaar van de Duurzame Innovator Pitch 2013.

Meer informatie over het PROVADA DGBC plein vindt u hier.

De Duurzame Innovator Pitch Prijs

De winnaar van de Duurzame Innovator Pitch wint een geldbedrag van €5.000, één jaar gratis lidmaatschap van DGBC en ondersteuning bij het realiseren van het concept. Natuurlijk krijgt de winnaar gratis publiciteit als winnaar van de Duurzame Innovator Pitch 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *