Groene stroom fabels en feiten

Bijna iedereen weet tegenwoordig wel dat er groene stroom bestaat. Over deze groene stroom gaan echter nog vele verhalen rond die niet kloppen. Deze fabels en enkele feiten kunt u hier lezen.

Fabels

Groene stroom is NIET duurder dan grijze stroom

Vaak wordt er gedacht dat groene stroom duurder is dan grijze stroom. Dit is echter niet het geval. Wanneer u de verschillende aanbieders goed met elkaar vergelijkt kunt u zelfs goedkoper uit zijn! Toch hebben veel mensen nog als reden om niet over te stappen naar groene stroom dat het duurder is. Het is tijd dat bekend wordt dat groene stroom niet duurder hoeft te zijn.

Groene stroom is NIET anders dan grijze stroom

Wanneer er groene stroom wordt opgewekt, betekent dit niet dat het andere stroom is dan grijze stroom. U merkt geen verschil in het gebruik tussen groene of grijze stroom. Het verschil zit hem alleen in de manier van opwekken. Groene stroom wordt milieuvriendelijk opgewekt uit bronnen die niet opraken. Grijze stroom daarentegen wordt opgewekt uit bronnen die opraken, zoals gas, steenkool of zelfs kernenergie.

Alle groene stroom is NIET even groen

Tussen de verschillende aanbieders van groene stroom is naast de prijs ook verschil in hoe groen de stroom echt is. Dit verschil komt door de verschillende manieren van opwekken. In het stroometiket zijn alle energieleveranciers verplicht om te vermelden hoe de stroom opgewekt wordt. Hieruit kan gehaald worden hoe groen deze stroom echt is. Hiernaast is op verschillende vergelijkingssites de groenwaarde van de verschillende energieleveranciers te zien. Hier kunt u gemakkelijk zien welke leverancier de groenste stroom levert.

 

Feiten

Zelf groene stroom opwekken is voordeliger dan stroom van uw energieleverancier

Groene stroombronnen zijn een goede investering met een hoog rendement. Hoe hoog het rendement is ligt aan welke duurzame bron u wilt gebruiken en met welk systeem. Toch zien nog veel mensen op tegen de grote investering. Naast het hoge rendement gaat ook de waarde van uw huis omhoog. Hiernaast zijn er verschillende subsidies aan te vragen waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt. Zeker wanneer u de kosten er na een paar jaar uit heeft merkt u het grote

Voordeel van gratis eigen groene stroom

Energie besparen blijft de beste optie voor het milieu
Zelfs bij het opwekken van groene stroom kunnen er nog schadelijke stoffen in de natuur komen of wordt de natuur ontregeld. Dit is de laatste jaren al erg verminderd door positieve ontwikkelingen in de systemen van het opwekken van groene stroom. Toch zullen er bij het maken van de systemen niet alleen maar groene stroom en groene producten gebruikt worden. Hierdoor blijft het het beste voor het milieu om naast groene stroom af te sluiten te besparen op uw energie.

 

Wilt u na dit artikel nog meer informatie over groene stroom of wilt u gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom met elkaar vergelijken? Dan kunt u kijken op de website GroeneStroomVergelijken.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *