Heineken biermerk: Volledig gebrouwen zonne-energie

Het biermerk Wieckse van Heineken gaat voortaan alle bieren op zonne-energie brouwen. Dit vanaf april ook worden gecommuniceerd op de verpakkingen van het merk.

Zonne-energie opgewekt door zonnepanelen

Op het dak van brouwerij, gevestigd in Den Bosch, zullen deze week in totaal 3.632 zonnepanelen worden geïnstalleerd. Deze panelen hebben een vermogen van 908 kWp en zullen naar verwachting 855.000 kWh per jaar aan zonne-energie produceren. Dit is volgens Wieckse voldoende om het gehele portfolio van de brouwerij te voorzien van elektriciteit voor het brouwproces. Onder dit portfolio vallen Wieckse, Wieckse Witte, Wieckse Rosé en beide 0.0 varianten. De panelen zullen worden aangeleverd door SolarAccess. Dany de Zeeuw van SolarAccess noemt dit project van Wieckse uniek. “Wieckse is binnen het bedrijfsleven in Nederland de enige met een zonne-energie project op deze schaal dat zonder subsidie wordt bewerkstelligd”, laat hij verder weten.

Duurzaam brouwproces

Wieckse heeft naar eigen zeggen milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel. Pieter van der Meulen, directeur van de Heineken-brouwerij in Den Bosch: “Dit is na de ondertekening van het Bossche energieconvenant opnieuw een belangrijke stap in de verduurzaming van ons brouwproces”. Marie Monique van der Salm, werkzaam als marketing manager van Wieckse geeft verder aan: “De zon staat al jaren centraal in het hart van ons merk en daarom is het vanuit Wieckse een logische stap om daadwerkelijk onze bieren te laten brouwen op de energie van de zon. Wieckse wil als marktleider in het witbier segment en met een passie voor haar leefomgeving bijdragen aan een evenwichtig milieu.”

Heineken en duurzame energie

Van der Meulen geeft verder aan dat er ook zonder zon voldoende energie kan worden opgewekt om het brouwproces te voltooien. Heineken maakt overigens naast zonne-energie ook gebruik van andere vormen van duurzame energiebronnen, zoals biomassa en windmolens. Heineken streeft ernaar om minstens eenderde van het energieverbruik duurzaam op te wekken.

Bron: Omroep BrabantOutofHome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *