Een rondje door het huis om energie te besparen

Ondanks dat veel mensen het idee hebben dat ze voldoende doen om hun energierekening zo laag mogelijk te houden, zijn er vaak nog een aantal onopgemerkte energieverbruikers in je huis. Het is aan te raden om eens een rondje door de woning te lopen en te bekijken of er bijvoorbeeld rekening gehouden wordt met de volgende punten:

Verwarming

Zet de verwarming een tijdje voordat je gaat slapen alvast lager. Afhankelijk van de grootte van je huis, blijft het zeker nog een tijdje warm. Zet de verwarming echter niet lager dan ongeveer 15 graden, anders kost het ’s ochtends teveel energie om het huis weer helemaal te laten opwarmen.

Wasmachine

Veel mensen wassen al op een lagere temperatuur om energie te besparen (wassen op 30 graden in plaats van 60 graden bespaart tot 40% energie), maar ook wassen op een korter programma kan erg veel besparen. Veel nieuwe wasmachines beschikken over kortere programma’s, waarmee niet zo vuile was ook prima schoon wordt.

Douche

Om te besparen in de badkamer wordt vaak de tip genoemd om niet te lang te douchen. Maar wat nog belangrijker kan zijn is het type douchekop. Een standaard douchekop verbruikt namelijk gemiddeld 15 liter meer water dan een spaardouche (bij 8 minuten douchen).

Energie besparen door slimme energiemeter

En weet je eigenlijk wel welk apparaat in je huis het meeste energie verbruikt? Een slimme energiemeter geeft je inzicht in het verbruik van al je apparaten en is dus erg nuttig! Je kunt op basis van deze gegevens ook bepalen of een bepaald apparaat qua energieverbruik aan vervanging toe is. Wil je ook een slimme energiemeter om het verbruik van je apparaten in kaart te brengen? Bekijk dan de mogelijkheden bij de verschillende energieaanbieders. Het is sowieso verstandig om hierbij de verschillende aanbieders van goedkope energie te vergelijken. Zo weet je zeker dat je een passend aanbod vindt wat past bij jouw situatie en verbruik.

Gastblog van: Prijsvergelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *