Energie besparen met HR++ glas

Een middel om energie te besparen in uw huishouden is door het aanleggen van HR++ Glas. Met HR++ dubbel glas kunt u de temperatuur in uw huis beter op peil houden, maar het voornaamste is dat u aanzienlijk kunt besparen op uw stookkosten.

Wat is HR++ Glas?

HR staat voor Hoog Rendement, de plusjes geven de kwaliteit aan van de isolatie. Hierbij zijn er verschillende degradaties verschillende van HR+ tot HR+++. Naast HR zijn er ook andere vormen van Dubbel Glas, Dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten waar lucht tussen zit. Bij HR++ glas zit er geen lucht tussen, maar een speciaal edelgas. Daarnaast is er ook een doorzichtig metaallaagje op het glas aangebracht dat een extra isolerende werking heeft. In woningen en andere panden gaat er vaak veel warmte verloren via de ramen, met HR++ glas kan het verlies tot een minimum worden beperkt. Door de speciale coating worden zonnestralen doorgelaten, terwijl de warmte van binnen juist weerkaatst wordt. Hierdoor kan HR++ glas 2,5 keer beter isoleren dan normaal dubbel glas.

De belangrijkste voordelen van HR++ glas zijn:
• Energiebesparing
• Minder warmteverlies
• Mogelijkheden voor zonwerend glas

HR++ glas prijzen

Wanneer u HR++ wilt aanleggen bent u natuurlijk benieuwd naar de HR++ dubbel glas prijzen. Er is geen standaard prijs, maar gemiddeld kost de aanleg van HR++ glas rond de €80 per m2. De verschillen in prijzen zitten vaak in de verschillende glashandels en de kosten van het plaatsen. Als u dubbel glas wilt laten zetten kunt u het beste bij verschillende glaszetters informeren met de prijs van €80 per m2 in uw achterhoofd, zodat u in ieder geval een richtlijn heeft.

Besparen van Energie

Omdat u met HR++ uw warmteverlies aanzienlijk kan verkleinen, kunt u met HR++ flink besparen op uw stookkosten. Bij een gemiddeld rijtjeshuis met ongeveer 20 m2 glas, kunt u rekenen op ruim €120 euro besparing per jaar. Zeker wanneer u eerst enkel glas had, kunt u ontzettend veel besparen, hierbij kunt u denken aan een besparing van wel €260 per jaar. Een investering in HR ++ glas is dus een investering waar u op de lange termijn zeker profijt van zult hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *