BMW, Toyota en Volkswagen presenteren nieuwe duurzame auto´s

De bekende automerken BMW, Volkswagen en Toyota presenteerde op de 65e editie van de International Motor Show nieuwe duurzame auto’s. Hybride auto’s lijken in trek te zijn, begin 2010 was 1 op de 200 personenauto’s een hybride auto. In hoeverre deze nieuwe modellen duurzaam zijn, kunt u in dit artikel lezen.

Hybride auto’s

Een hybride auto heeft een verbrandingsmotor die ondersteunt wordt door een elektromotor en een accu. Hierdoor hoeft de verbrandingsmotor minder hard te werken en is dus zuiniger dan een ´normale´ auto. Daarnaast wordt ook de energie die vrijkomt met het remmen of gas loslaten hergebruikt. De verbrandingsmotor kan zowel een benzinemotor of dieselmotor zijn of zelfs een stirlingmotor.

Duurzame auto’s Volkswagen E-up en E-golf

duurzame auto e-up!

Volkswagen presenteerde niet één elektrische auto maar twee op de International Motor Show. De up! en Golf zijn getransformeerd naar de elektrisch aangedreven auto’s e-up! en e-Golf. De e-up! komt dit jaar nog op de markt en kan met een volledig geladen accu 160 kilometer afleggen. Deze auto heeft een topsnelheid van 130 km/h.

De e-Golf wordt medio 2014 op de markt gebracht en kan het 190km aaneen stuk doorrijden. De stopsnelheid van de e-Golf is 140 km/h.  Met behulp van een snellader kunnen deze auto’s in een half uur tot 80% worden opgeladen. De energiekosten, oftewel rijdkosten, bedragen nog geen €3 per 100 km.

Plug-in hybride BMW i8

hybride auto BMW i8

De BMW i8 is een sportieve auto met  plug-in hybridetechnologie met een topsnelheid van 250 km/h. Mede door zijn lichte gewicht heeft de sportauto een laag gemiddeld verbruik van 2,5 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 59 g/km. Afstanden tot 35 km kunnen volledig elektrisch afgelegd worden. De topsnelheid bij het volledig elektrisch rijden is meer dan de helft dan de gewone topsnelheid: 120 km/h.

Hybride versie van Toyota Yaris

hybride auto toyota yaris

Deze hybride versie van Toyota Yaris is voorzien van diverse race-onderdelen. Het aandrijven van de wielen wordt uitgevoerd door twee elektromotoren van elk 60 pk en een 1,6 liter benzinemotor. Door een ingebouwde turbo is de motor goed voor maar liefst 300 pk. Door een knop op het stuur in te drukken heeft de bestuurder 10 seconden 40 extra pk van de elektromotoren of 5 seconden 120 pk extra.

Heeft u al een favoriet gekozen uit deze duurzame auto’s waarmee u uw CO2-uitstoot kan reduceren tijdens het rijden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *