Saoedi-Arabië investeert in zonne-energie

Saoedi-Arabië heeft $109 miljard in zonne-energie geïnvesteerd met als doel om een derde van het land te voorzien van duurzame energie. Dit had het olierijke land aangekondigd tijdens de klimaatgesprekken van de VN in de stad Doha.

De onderdirecteur van de King Abdullah City for Atomic and Renewable Energy liet aan de Saoedische staatspers weten dat er een groot zonne-energiepark gepland staat voor aankomend jaar. Hiermee volgt Saoedi-Arabië andere landen in het Midden-Oosten door te investeren in duurzame energie zoals Qatar, Abu Dhabi en Dubai.

Energiedoelstelling van Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië heeft als doelstelling om 41.000MW zonne-energie te produceren in 2032. Deze hoeveelheid energie kan een derde van het land van duurzame energie voorzien.
Het land heeft al veel vooruitgangen geboekt met het produceren van zonne-energie. Zij opende eerder dit jaar de grootste thermische zonne-energiecentrale van de wereld in Riyad voor $14 miljoen. Daarvoor was Saoedi-Arabië al begonnen met het bouwen van een zonne-energiecentrale in de woestijn.

Voordelen investering zonne-energie

De investering van Saoedi-Arabië in zonne-energie heeft uiteraard voordelen voor het milieu, maar de productie levert het land ook een groot economisch voordeel op. Door het produceren van zonne-energie is Saoedi-Arabië zelf minder afhankelijk van hun grootste inkomstenbron: olie. Ook kunnen ze het exporteren naar andere landen als duurzame energie.

 

~ Energiefeitjes.nl

Bron: Happynews.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *