Groene stroom van NLE niet groen

De Nederlandse Energie Maatschappij probeert een nieuwe marketingstrategie uit door openlijk toe te geven dat hun groene stroom geen ‘echte’ groene stroom is. Maar zij beschuldigen ook andere grote energiemaatschappijen van het leveren van grijze stroom in plaats van het beloofde groene stroom. Door transparant te zijn, hoopt NLE consumenten te werven.

Groene stroom van NLE

Dat groene stroom niet altijd groen was is al vaker gebleken, maar dat een grote energiemaatschappij dit publiekelijk toegeeft, komt zelden voor. NLE zegt namelijk gebruik te maken van de zogenaamde Garanties van Oorsprong certificaten. Deze certificaten worden verkocht door bedrijven die groene energie produceren. Met deze certificaten kunnen energieleveranciers hun grijze stroom groen verklaren.

Energieleveranciers zijn jokkebrokken

NLE beweert ook dat andere grote energieleveranciers hier schuldig aan zijn. Deze conclusie trekken zij uit het feit dat er in Nederland te weinig groene energie geproduceerd wordt om te kunnen leveren aan alle consumenten die hierom vragen. Maar ook dat de  Garanties van Oorsprong certificaten aantrekkelijk geprijsd zijn: €1,44 om een gemiddeld huishouden in Nederland te voorzien van 100% groene stroom.

Transparantie het sleutelwoord voor consumenten

Door transparant en dus eerlijk te zijn tegenover de consument, denkt de Nederlandse Energie Maatschappij klanten binnen te kunnen halen. Hun missie is nu dan ook om de energiemarkt open te breken. NLE-directeur Harald Swinkels zegt dat hij deze informatie naar buiten heeft gebracht om de geheimen rond de energiemarkt te openbaren. Daarnaast vindt Swinkels dat NLE zich nooit geprofileerd heeft als duurzaam maar als prijsvechter en daardoor minder schuld heeft aan het misleiden van consumenten.

 

Bron: NLE.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *