Apple’s patent voor Macbooks op zonne-energie

Apple heeft een nieuw patent op zak. Het US Patent en Trademark office accepteerde afgelopen week de aanvraag. Het gaat om een toepassing van kleine zonnepanelen in Macbooks. Dit zou als duurzame energiebron voor Apple’s toekomstige eco-vriendelijke laptops kunnen dienen. Met dit patent kan het bedrijf de concurrentie in de ontwikkelingsfase flink beperken. 

Apple is niet het eerste bedrijf dat onderzoek doet naar computers op zonne-energie. Samsung bracht in 2011 de Samsung NC215S uit. Het was de eerste soort personal computer die op zonne-energie liep. De laptop kostte 399 dollar. Volledig opgeladen staat gelijk aan een batterijduur van 14 uur.

Apple is nog niet specifiek met haar plannen en prijzen. Het zou om de achterste plaat gaan, welke ruimte zou bieden voor dergelijke toepassingen.

De Macbook Air is een dunnere versie van de Macbook. Het product is te koop voor een prijs tussen 999 en 1099 dollar. Een Macbook Pro kost 1299 tot 1999 dollar. Het is goed voor te stellen dat een Macbook op zonne-energie meer zal kosten.

Een 11-inch Mackbook air kan volledig opgeladen negen uur aan blijven. Het is voor Apple de uitdaging om de batterij-efficiëntie te verbeteren door een innovatief opladingssysteem. Samsung’s NC2158S netbook haalt 1 uur batterij uit twee uur zonne-energie. Uiteraard zal het bedrijf hier goed naar kijken, om haar eigen producten beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *