Efficiëntie van zonnepanelen verhoogd naar 44 procent

In het National Renewable Energy laboratorium hebben Amerikaanse wetenschappers het voor elkaar gekregen om de meest efficiënte zonnepanelen in de wereld te ontwikkelen. De zonnecellen van de zonnepanelen zetten namelijk 44 procent van de zonne-energie om in elektrische energie.

Het nieuwe record van 44 procent is behaald door het National Energy Laboratorium (NREL) in samenwerking met Solar Junction. Dit bedrijf heeft al eerder records behaald met het verbeteren van de efficiëntie van zonnepanelen. Het vorige record had een efficiëntie van 43,5 procent.

De ontwikkelde SJ3-zonnecellen

De nieuwe zonnecellen worden SJ3-zonnecellen genoemd. Zonnecellen van zonnepanelen bestaan uit 3 lagen die zijn afgestemd op de bandbreedte van het licht. Het vernieuwende aan de SJ3-zonnecel is dat de onderste laag bestaat uit gallium met een verdunde nitride-legering. De wetenschappers verwachten in de toekomst zelfs een efficiëntie van 50 procent te behalen.

Goedkope efficiënte zonnepanelen

De nieuwe ontwikkeling op het gebied van zonnecellen, levert uiteraard betere zonnepanelen en bespaart op gas en licht. Maar zoals bij elke nieuwe technologische ontwikkeling zijn de kosten voor het aanschaffen van deze super efficiënte zonnepanelen erg hoog. De gewone consument zal dan eerder investeren in goedkopere zonnepanelen met een efficiëntie van 7 tot 20 procent, omdat zij hiermee hun geld sneller terugverdienen.

Zonne-energie in de toekomst

Onderzoekers werken hard om het gebruik van zonnepanelen voor het opwekken van groene energie rendabel te maken. Het is tegenwoordig al rendabel om zelf energie op te wekken met zonnepanelen, maar alleen op de lange termijn. Wanneer zonnepanelen grootschalig worden ingezet voor het produceren van goedkope energie, levert dit veel meer winst op.

Bron: Grontmij.nl

~ Energiefeitjes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *