Energielabel verplicht bij het verkopen van uw woning

Vanaf 1 januari 2015 is het verplicht om bij de verkoop van een woning een energielabel aan te leveren. Indien er bij de overdracht van een woning bij de notaris ná 1 januari 2015 geen energielabel aanwezig is, riskeert de verkoper van de woning een boete van maar liefst € 400,00.

De overheid heeft in januari 2015 een brief te sturen naar 5 miljoen huishoudens in Nederland met een voorlopige energielabel. Het is aan u om deze definitief te maken. Dit doet u via een internetapplicatie van de overheid. Op de applicatie kunt u de vooraf ingevulde gegevens controleren en aanpassen, bijvoorbeeld informatie over de isolatie, het glas en de verwarmingsketel. De applicatie geeft ook aan voor welke gegevens er bewijsstukken aangeleverd moeten worden, zoals een foto van een CV-ketel.

Huisportaal is de goedkoopste online makelaars. Deze internetmakelaar houdt zich met verhuur en verkoop van woningen en appartementen. Het idee van HuisPortaal.nl is dat huiseigenaren alle werkzaamheden van de makelaar zelf uitvoeren en dus als het ware zelf als verhuurmakelaar of verkoopmakelaar optreden. HuisPortaal.nl begeleid hierin het verkooptraject van A tot Z door middel van een beheeromgeving. HuisPortaal is aangesloten bij de beroepsorganisatie VastgoedPro die u als verkoper/verhuurder een online platform biedt om uw woning op alle vooraanstaande landelijke woningsites zoals Funda en Pararius te presenteren en beheren. Meer info zie: Huisportaal.nl