CV ketel laten vervangen

Het is belangrijk om een goede CV ketel in huis te hebben. Deze moet je echter eens in de zoveel jaar vervangen. Als het tijd is om dit te doen, is het slim om te beginnen met de aanvraag van een offerte bij een CV installateur. Deze beschikken over erg veel ervaring en kennis en ze bied je een garantie bij de installatie. Een CV ketel is erg handig doordat deze door de laatste technologieën een grote energiebesparing opleveren. Zo heb je regelmatig een besparing tussen de 15 en 20 procent op de stookkosten. Een CV ketel biedt nog vele voordelen, maar die zijn bij de meeste wel bekend. Toch is het belangrijk dat je hem op tijd vervangt, want anders is het straks alleen een

Wanneer is ‘het tijd’?

Een CV ketel vervangen, hoe weet je wanneer het nodig is? Dit is wanneer ze versleten zijn. Dit merk je aan het minder goed functioneren ervan. De levensduur van CV ketels is gemiddeld tussen de 12 en 15 jaar. Bovendien kan het voordelig zijn om een CV ketel te vervangen wanneer er iets mankeert en de kosten vallen erg tegen. Tegenwoordig worden vaak de nieuwste HR-ketels geplaatst. Deze hebben de volgende voordelen:

  • Lagere stookkosten
  • Optimaal rendement
  • Hogere woningwaarde

Je CV ketel laten vervangen kan heel erg voordelig uitpakken. Je kan simpelweg door het vergelijken van de verschillende aangeboden offertes, via sites als Komparus.nl, laten oplopen tot wel 40 procent. Dit komt door de verschillende tarieven en de concurrentie tussen de installateurs. Zo heb je gelijk de beste prijs. Een CV ketel wordt zo redelijk betaalbaar.

Kopen of huren?

Je kan CV ketels ook huren. Dan betaal je, zoals gewoonlijk is bij huren, een standaard bedrag per maand. Hier zit het onderhoud bij inbegrepen. Bij een aankoop ben je gelijk een groot bedrag kwijt, maar je bent vaak goedkoper uit dan met huren op de lange termijn. Daarnaast is het bij huren vaak dat je een onderhoudscontract erbij moet nemen, wanneer je CV ketel is vervangen. Beide opties hebben dus zijn eigen voordelen. Het hangt ervan af wat het beste uitkomt in je eigen situatie.