Een energiezuinig huis

Iedereen heeft een idee bij een droomhuis. Stel dat u uw eigen droomhuis kan bouwen, geheel naar eigen creativiteit, eigen stijl en idee. Een droomhuis dat duurzaam is en waarmee u maandelijks kan besparen op uw energierekening. Met het bouwen van een passief huis, is dat een droom die werkelijkheid wordt.

Een zeer energiezuinige woning, waarbij u niet hoeft te voldoen aan een specifiek bouwmodel, maar waarbij u uw eigen droomhuis kan creëren. Dit kan door middel van een passief huis, waarbij u alleen hoeft te voldoen aan een constructiestandaard.

Wat is passief bouwen?

Een passief huis bouwen is een huis bouwen dat thermisch comfortabel is. Het huis moet een goede samenstelling hebben van de binnen lucht en daardoor een laag energieverbruik. Door de dikke isolatie in het huis worden de warmteverliezen beperkt en hoeft het huis bijna niet meer actief verwarmd te worden. Een goede muurisolatie helpt hierbij. Het huis is dus zeer energiezuinig. Door de constructiestandaard wordt de woning in de zomer vanzelf gekoeld en de winter vanzelf verwarmd.

Besparen op uw energierekening

Bij het bouwen van een passief huis wordt er geen gebruik meer gemaakt van een traditioneel verwarming- en koelingssysteem. U hoeft dus niet te investeren in een centrale verwarming of kachel. Kortom, u bespaart hiermee op uw energierekening.

Naast dat u niet hoeft te investeren in een verwarming of kachel verbruikt u in een passief huis, door de goede isolatie, gemiddeld 75% minder energie in vergelijking met een nieuwbouw huis en zelfs 85% minder energie in vergelijking met een bestaande woning. Uw maandelijkse energiefactuur is dus bijna 5x lager!

Niet alleen de besparing op uw energierekening zijn voordelen van een passief huis, ook heeft een passief huis een gezonder binnenklimaat dan bij bestaande of nieuwbouw woningen. Een binnenklimaat dat elk huishouden graag wilt ervaren.

Alles op een rijtje gezet te hebben is het bouwen van een passief huis een goede investering en levert het een besparing op uw energiefactuur.

De specialist

Een passief huis bouwen hoeft u niet alleen te doen. Bouwbedrijf Siemensma is gespecialiseerd in het bouwen van passieve huizen. Bekijk op de website: www.bouwbedrijfsiemensma.nl de huizen die zij hebben gebouwd. Ook voor meer informatie kunt u altijd bij Bouwbedrijf Siemensma terecht.