Energie vergelijken zakelijk

Als zakelijk energieverbruiker verbruikt u waarschijnlijk behoorlijk wat aan stroom- en gas. Vooral boerenbedrijven hebben veel stroom nodig om apparatuur zoals koemelkmachines te laten werken. Maar ook bedrijven in de ICT hebben steeds meer energie nodig om computers, servers en kantoorpanden te voorzien van stroom. Wist u dat veel te veel zakelijke klanten klant zijn bij een energiemaatschappij die veel te duur is? Om erachter te komen of u ook teveel betaalt kunt u gebruik maken van een zakelijke energievergelijker tool. Dit is een online programma waarmee u eenvoudig kunt nagaan welke energiemaatschappij de goedkoopste is op dit moment.

Hoe werkt de vergelijker?

Om de vergelijker correct te laten functioneren moet u een aantal gegevens opgeven. Uw adres en het geschatte verbruik zijn hierbij het belangrijkste. Vooral het tweede punt is belangrijk, hoeveel verbruikt u per jaar? Bij een hoger verbruik geven sommige energiemaatschappijen korting namelijk. Als u niet precies weet hoeveel u verbruikt, dan is het verstandig om op de eindafrekening van uw energiemaatschappij te kijken, daarop staat vermeld hoeveel u verbruikt heeft.

Als u de gegevens heeft ingegeven in de vergelijker zal er een automatische vergelijking plaatsvinden. Het systeem bekijkt welke energiemaatschappijen stroom en gas op uw adres kunnen leveren. Binnen een minuut ziet u welke maatschappij de allergoedkoopste is. Als deze goedkoopste maatschappij niet uw huidige zakelijke energieleverancier is, dan kan het lonen om over te stappen.

Opzegtermijn

Voordat u het overstappen naar een andere leverancier in gang zet is het wel belangrijk om even naar de opzegtermijn van uw huidige leverancier te kijken. Soms is dit één maand, maar het kan ook zijn dat u een meerjarig contract heeft afgesloten. In dat geval kunt u niet zomaar overstappen, maar zult u eerst moeten wachten tot het contract is afgelopen. Wilt u toch per se overstappen tijdens de looptijd van het huidige contract, dan kan dat. In dat geval betaalt u wel een zogenaamde overstapboete. In uitzonderlijke gevallen wil de nieuwe leverancier de boete wel betalen. Informeer in ieder geval naar de hoogte van de overstapboete en leg dit voor aan uw aankomende leverancier. Als het meezit willen zij deze kosten op zich nemen. Is dat niet het geval, dan kunt u beter wachten totdat uw huidige contract eindigt.

Veel besparen bij een overstap

Wij willen u graag nog even laten zien dat u enorm veel kunt besparen als u een goedkopere energieleverancier vindt. Stel dat u normaal gesproken 19 eurocent per kWh betaalt en u kunt overstappen naar een leverancier die 17 eurocent per kWh in rekening brengt, dan is het verschil 2 cent per kWh. Dit lijkt heel weinig, maar als u bijvoorbeeld 10.000 kWh per jaar verbruikt, dan gaat het om 200 euro per jaar. Wellicht verbruikt u nog veel meer energie, in dat geval is de besparing nog veel groter. Bekijk vandaag nog welke energieleveranciers goedkoper zijn in vergelijking tot uw huidige aanbieder en stap direct over! Wacht niet langer en begin met het besparen op stroom en gas!