Offerte Zonnepanelen

Door gebruik te maken van de BTW teruggave regeling kunt u flink geld besparen en hiermee de terugverdientijd van het zonnepanelen systeem aanzienlijk verkorten. Maar uiteraard blijft het van belang om de beste zonnepanelen aanbieder te vinden. Zo lopen bijvoorbeeld de installatie kosten per installateur flink uiteen. Om deze reden loont het dan ook om u breed te oriënteren alvorens u een PV-systeem aankoopt. Door verschillende offerten aan te vragen stelt u zichzelf in staat om tot de beste deal te komen.


In dit artikel geven wij u enkele tips mee waarop u de verschillende zonnepanelen offerten kunt vergelijken en waar u op moet letten.

De aanschaf kosten

De aanschafkosten van een zonnepanelen systeem bestaan allereerst uit de zonnepanelen zelf. Er zijn een groot aantal verschillende type en merken zonnepanelen op de markt waaruit u kunt kiezen. Daarnaast verschilt ook het aantal Watt piek waarin deze panelen verkrijgbaar zijn. Momenteel zit het gros van de zonnepanelen op de 240 tot 260 Wattpiek de prijzen van deze panelen variëren van € 170,- tot € 240 euro.

Ten tweede heeft u nog de kosten van de overige benodigde materialen zoals een omvormer, installatiematerialen en de solarkabels. Ook hierin lopen de prijzen uiteen. De omvormer is hierin de duurste aankoop. De gemiddelde levensduur van een omvormer ligt op zo’n 14 jaar en u zult dus gedurende de levensduur van het zonnepanelen systeem, deze ligt op zo’n 25 jaar, een nieuwe omvormer moeten aanschaffen. Om maximaal rendement uit de zonnepanelen te halen is de kwaliteit van de omvormer belangrijk. Bij het vergelijken van de omvormers doet u er goed aan te letten op de garantie periode die wordt vergeven. Het komt nogal eens voor dat men een lagere garantie periode aanbiedt dan de concurrentie om zo een lagere prijs te kunnen aanbieden.

Als laatste krijgt u indien u ervoor kiest om de zonnepanelen te laten installeren door een professioneel bedrijf ook nog te maken met de montage kosten. Ook hierin kunnen verschillen zitten per installateur. Aangezien de installatie kosten over het algemeen 1/3 van de totaalprijs uitmaakt is het zeer lonend om hierin te vergelijken.

Let bij het vergelijken hiervan er bijvoorbeeld op of de extra kosten worden vermeld in de offerte. Hierbij kunt u denken aan voorrijkosten, het afvoeren van materialen of indien nodig de huur van een steigers/kraanwagen. Mocht u een grote/complexe zonnepanelen installatie plaatsen probeer dan te regelen dat de installateur vroeg begint zodat alles in één werkdag geplaatst kan worden.

Onderhoudskosten

Indien u niet van plan bent om zelf de zonnepanelen te gaan reinigen kunt u hiervoor bij sommige zonnepanelen leveranciers of externe schoonmaakbedrijven een onderhoudscontract voor laten afsluiten. Hoewel zonnepanelen doorgaans maar één tot twee keer per jaar gereinigd hoeven worden, is het wel van belang dat dit goed gebeurt. Dit om schade en/of rendementsverlies te voorkomen.

Offerte aanvragen

Om er zeker van te zijn dat u kwalitatieve offertes ontvangt van aanbieders bij uw in de regio kunt u terecht bij Duurzame-zonnepanelen. Zij bieden naast DHZ-pakketten ook aan u te helpen met het vinden van zonnepanelen aanbieders. Wilt u graag één tot drie offertes ontvangen voor een zonnepanelen systeem, DHZ pakket of autonoom zonnepanelen systeem? Duurzame-Zonnepanelen helpt u gratis en vrijblijvend hiermee.