Waarom jij ook dubbel glas moet nemen

Het veranderende klimaat in de wereld neemt een steeds prominentere rol in binnen onze samenleving. Consumenten zijn naarstig op zoek naar mogelijkheden om het energieverbruik te beperken. Enerzijds om bij te dragen aan een beter milieu, anderzijds om zelf te besparen op de energiekosten. Er zijn verschillende mogelijkheden om je energieverbruik in te perken. Deels structureel en deels als tijdelijke oplossing! Zo kun je in de herfst en winter bijvoorbeeld een warme trui dragen om de kachel een of twee graden lager te kunnen zetten. Dit werkt vaak maar voor een paar maanden, waardoor het effect minimaal is. Veel beter is het om te kiezen voor dubbel glas!

Betere isolatie met dubbel glas

Wanneer je momenteel nog enkel glas in je woning hebt, zal er veel van de opgewekte warmte verloren gaan via deze ramen. De warmte stroomt eenvoudig weg, waardoor er opnieuw warmte zal moeten worden opgewarmd om de kamer op temperatuur te houden. Met dubbel glas ga je dit grotendeels tegen, zeker als je kiest voor dubbel glas met een hoog rendement. Bij dit glas wordt veel meer warmte weerkaatst, waardoor er minder energie gebruikt hoeft te worden voor het verwarmen van je kamers. Dubbel glas is daarbij niet minder mooi!

Dubbel glas laten plaatsen

Om energiebesparend dubbel of zogenaamd HR-glas te plaatsen, kun je de hulp van een erkende glaszetter bij je in de buurt inschakelen. Een glaszetter kan je niet alleen helpen bij het verwijderen van een bestaande ruit zonder het hele kozijn te moeten vervangen, maar helpt je ook bij het vinden van het juiste type dubbel glas. Dubbel glas wordt namelijk in verschillende vormen aangeboden, waardoor het soms best lastig kan zijn om het juiste type te vinden.

Is het bijvoorbeeld verstandig om altijd te kiezen voor dubbel glas met het hoogste rendement, of kan een lager rendement ook zorgen voor een lager energieverbruik? Hoeveel kan ik jaarlijks besparen? Enzovoorts.