Waar moet ik op letten bij het kopen van een CV ketel?

De gemiddelde CV ketel gaat zo’n 12 jaar mee. U hoeft dus niet vaak na te denken over de aankoop van een nieuwe CV ketel. Bij het kopen van een nieuwe verwarmingsketel is het belangrijk om helder te hebben wat voor u belangrijk is. Wilt u bijvoorbeeld op meerdere plekken tegelijk warm water hebben? Wat gaat er veranderen in uw situatie in, bijvoorbeeld kinderen of een verbouwing?

Natuurlijk is het ook belangrijk wat u kunt betalen. Een goedkopere CV ketel kost wellicht minder maar verbruikt meer. Een HR ketel is duurder, maar verdient door de zuinigheid het geld vanzelf terug. Voordat u een offerte gaat aanvragen, is het verstandig om stil te staan bij de volgende zaken.

Capaciteit
De benodigde capaciteit van uw nieuwe CV ketel hangt samen met de grootte van uw huis. Woont u in een kleine flat dan kunt u genoegen nemen met een kleine capaciteit. Daarentegen zal u met een vrijstaande woning een ketel nodig hebben met een grote capaciteit. Een andere factor van betekenis is de isolatie. Hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe minder capaciteit de verwarmingsketel nodig heeft.

Warm water
Kiest u voor een combiketel? Denk dan aan uw watergebruik. Indien u op meerdere plekken tegelijk warm water wilt of als u een grote stortdouche heeft dan is het belangrijk dat uw CV ketel dit ook kan leveren.

Betrouwbaarheid
U heeft er niets aan wanneer uw CV ketel vaak kapot is. Onderhoud kost u geld en hoe minder dit hoeft te gebeuren, hoe liever. Bovendien is een betrouwbare verwarmingsketel ook veiliger.

Thermostaat
Het gebruiksgemak van uw CV ketel hangt vaak samen met de juiste thermostaat. De moderne thermostaten leveren via digitale displays veel extra informatie, zoals storingen of temperaturen. Ook kunt u voor meerdere dagen een planning maken. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om de thermostaat aan te sturen vanaf uw mobiele telefoon. Deze opties zijn niet standaard bij elke thermostaat, dus let goed op welke thermostaat bij uw wensen past.

Goede installateur
U kunt nog zo’n goede CV ketel kopen met bijpassende thermostaat, maar als deze niet goed geplaatst wordt dan blijft u last houden van storingen. Let bij het beoordelen van de offerte dan ook op bij de service.

Ketelplan is een vakbekwaam installatiebedrijf dat veel ervaring heeft met het plaatsen van diverse typen CV ketels. We hebben een ruim assortiment en geven u graag persoonlijk advies over welke ketel geschikt is voor uw situatie. Bij ons kunt u terecht voor onderen anderen CV ketels van Vaillant, Remeha, Intergas en Nefit.