Groene energie in Nederland

Steeds meer huishoudens stappen de laatste jaren over op groene energie. In de toekomst zal de grijze energie steeds meer plaats moeten maken voor deze groene stroom. Er is een groot verschil tussen deze energiestromen, maar wat is nu precies grijze energie en groene energie? En wat zijn de voordelen om op groene stroom over te stappen? Hoe groen is groen eigenlijk? Alles wat je moet weten over deze twee energiebronnen komen aan bod.

Grijze energie
Grijze energie of stroom, komen uit energiebronnen die mogelijk in de toekomst op zullen raken. Daarnaast kan grijze energie slecht voor het milieu zijn. De elektriciteit wordt met fossiele brandstoffen opgewekt zoals: kolen, bruinkool, gas en olie. Door deze brandstoffen ontstaan er broeikasgassen (CO2) en klimaatverandering. Grijze stroom kan ook opgewekt worden uit de productie van kerncentrales. Net als de fossiele brandstoffen raakt ook uranium in de toekomst een keer op. Bij de productie van kerncentrales komen minder broeikasgassen vrij, maar ontstaat er radioactief afval wat zeer gevaarlijk is voor alles wat leeft.

Groene energie
Groene stroom is elektriciteit die uit duurzame bronnen is opgewekt. Het is een energiebron die onuitputtelijk is en waarvan er altijd genoeg van zal zijn, want groene stroom wordt uit de natuur gehaald. Voorbeeld: zon, wind, waterkracht, aardwarmte en biomassa (verbranding van hout, afval en diermeel). De voordelen van groene energie is dan ook vaak de reden dat mensen over stappen.

Voordelen groene energie:
Milieuvriendelijk
Onuitputtelijk, altijd beschikbaar
Goed voor de economie
Geldbesparing door over te stappen op groene energie, wat beloond wordt met honderden euro’s per jaar
Echte groene stroom tasten de leefomgeving en natuur niet aan
Hoe meer gebruik van groene stroom, hoe minder gebruik hoeft te worden gemaakt van fossiele brandstoffen
Je kunt zelf groene stroom opwekken en terugleveren
Voor iedere huishouden toegankelijk
Ga voor een schonere toekomst, begin bij jezelf

Op dit moment is het de grijze energie die nog steeds het meest wordt gebruikt door vele huishoudens in Nederland. Iedereen kan zelf bijdragen aan het milieu door op groene stroom over te gaan. Duurzame energie zal in de toekomst goedkoper worden, doordat de kosten voor productie van natuurlijke energiebronnen wel moeten dalen. Grijze energiebronnen zullen in de toekomst juist stijgen, omdat er in de toekomst minder van zal zijn om energie uit te halen. Een schonere wereld begint bij jezelf, de toekomst hebben we allemaal zelf in onze handen.

Vloerverwarming

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan comfort en energiebesparing. Een lage temperatuur verwarming is dan noodzakelijk. Hiervoor zijn grote warmtevlakken nodig. Dan is vloerverwarming in bijna alle gevallen de meest ideale oplossing. Maar vloerverwarming is meer dan een paar buizen in de vloer. Het is een combinatie van goede isolatie, buizen, vloeropbouw en regeltechniek

Lees meer

Ervaren verhuisbedrijf Rotterdam

Heeft u een verhuizing op de planning staan en bent u opzoek naar een betrouwbaar verhuisbedrijf in de omgeving van Rotterdam? Reken dan op de Verhuisbeweging!
Wij werken uitsluitend met ervaren en goed gemotiveerde verhuizers. Ervaring, inzicht, professionele materialen en een goede sfeer is wat een verhuizing vlekkeloos zal laten verlopen.
Lees meer

Daikin Hybride: de natuurlijke combinatie

De CV ketel met ingebouwde warmtepomp is geschikt voor ieder woningtype. Met deze zeer innovatieve oplossing beschikt u over het comfort en zekerheid van een een CW5 klasse energiezuinige CV-ketel in combinatie met een zeer efficiente warmtepomp systeem voor verwarming. Het systeem past op eenvoudig op de plaats van uw bestaande ketel en u realiseert zonder grote bouwkundige ingrepen of verbouwing direct een besparing op het gasverbruik tot wel 60%. Dat is een besparing die er toe doet!

Lees meer

Een energiezuinig huis

Iedereen heeft een idee bij een droomhuis. Stel dat u uw eigen droomhuis kan bouwen, geheel naar eigen creativiteit, eigen stijl en idee. Een droomhuis dat duurzaam is en waarmee u maandelijks kan besparen op uw energierekening. Met het bouwen van een passief huis, is dat een droom die werkelijkheid wordt.
Lees meer

Gietvloeren en energiebesparing

Gietvloeren zijn erg populair. Steeds vaker verkiezen mensen een gietvloer boven een vloer van bijvoorbeeld laminaat of tapijt. Gietvloeren hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Een van die voordelen is energiebesparing. Vloerverwarming is eenvoudig te implementeren wanneer u een gietvloer aan laat leggen. Andere soorten vloeren zijn vaak niet geschikt voor vloerverwarming, maar gietvloeren zijn dit wel. In dit artikel vergelijken we de vloerverwarming van gietvloeren met radiatoren en airconditioning.
Lees meer

Waar moet ik op letten bij het kopen van een CV ketel?

De gemiddelde CV ketel gaat zo’n 12 jaar mee. U hoeft dus niet vaak na te denken over de aankoop van een nieuwe CV ketel. Bij het kopen van een nieuwe verwarmingsketel is het belangrijk om helder te hebben wat voor u belangrijk is. Wilt u bijvoorbeeld op meerdere plekken tegelijk warm water hebben? Wat gaat er veranderen in uw situatie in, bijvoorbeeld kinderen of een verbouwing?
Lees meer

Vaillant bestaat 140 jaar!

Profiteer nu van een unieke actie. De Duitse CV-ketelfabrikant Vaillant bestaat 140 jaar en viert dit met een feestelijk aanbod. Wanneer u een nieuwe ecoTEC plus hr-ketel koopt, krijgt u van Vaillant 5 jaar gratis garantie. Bovendien krijgt u geheel gratis een Vaillant thermostaat cadeau ter waarde van 200 euro. Dit komt nog bovenop de 200 euro besparing die u ieder jaar krijgt door het gebruiken van ketel met een dergelijk hoog rendement.
Lees meer

Airconditioning kopen

U woont op het zuiden of heeft een platdak? Dan kan het flink warm worden in de zomer. Een airconditioning kopen is dan geen slecht idee. Voor elke ruimte kunt u tegenwoordig een betaalbare airco kopen. Is de ruimte iets groter dan is een centrale airconditioning nodig. U heeft dan ook luchtkanalen nodig die gebouwd moeten worden. Lees meer

Zonnepanelencheck met de zonatlas

Zonnepanelen? Is mijn dak er wel geschikt voor? Krijg ik genoeg zonuren? Vragen die rijzen zodra we gaan nadenken over zonnepanelen. Voordat u de adviseur in huis haalt kunt u er nu heel eenvoudig zelf achter komen of zonnepanelen op uw huis de investering waard zijn.

Lees meer