Woning met energielabel

Tegenwoordig worden ook woningen voorzien van een energielabel. Dit label is zelfs belangrijk voor het verkopen van een huis, want huizenkopers kijken steeds vaker naar het energielabel. Daarnaast is dit energielabel ook nog eens verplicht. Dat label geeft inzicht in de energiezuinigheid die een woning heeft. Dit label is geïntroduceerd in 2015 en is gebaseerd op het bouwjaar, woningtype en andere standaardkenmerken van een woning. Lees meer

Feit: zonnepanelen leveren geld op

Gelukkig zien steeds meer mensen in dat fossiele brandstoffen niet de toekomst zijn. Helaas is er ook nog een hele grote groep die dit niet ziet of nog niet overtuigd is van groene stroom. Ze vinden die windmolens in de achtertuin maar niks of het duurt ze te lang voordat de zonnepanelen zijn terugverdiend. Lees meer

EnergieMissie over GlobalOrange

EnergieMissie helpt grootverbruikers met het optimaliseren van hun energieverbruik. Daarnaast biedt dit platform een online energiemonitoring waarbij men alle data kan exporteren in duidelijke rapporten, In deze video vertellen de eigenaren Ron van der Sluis en Rene Vonk over hun samenwerking met GlobalOrange. Lees meer

Tips om energie te besparen

Als je een beetje oplet en bedachtzaam bent, kun je elke maand weer heel veel energie besparen. Dat is goed voor de portemonnee en vooral: goed voor het milieu! Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Tip 1: je huis isoleren

Het verwarmen van je huis is in sommige gevallen goed voor 70% van het totale verbruik aan energie in een huis. Voor oudere huizen geldt dit veel meer dan voor nieuwe huizen, dus zeker voor oude huizen is nog veel te winnen. Als je je huis goed laat isoleren kun je deze kosten met 25% laten dalen! Lees meer

Kiezen van de goedkoopste energieleverancier

Nederland kent in verhouding veel energieleveranciers met meer dan 30 aanbieders. Energieleveranciers zorgen voor de levering van stroom en gas naar de woning, gebruikmakend van de transportnetten van de regionale netbeheerders. Energieleveranciers verschillen onder andere in aanbod en prijzen en willen op hun eigen manier in de markt staan. Zo heb je bijvoorbeeld de prijsvechters die de laagste prijs willen leveren en energieleveranciers die zich focussen op groene energie.

Je bent vrij in het kiezen van een energieleverancier en hoewel de meeste mensen een contract afsluiten voor zowel gas en elektriciteit kan dit ook apart van elkaar bij verschillende leveranciers afgesloten worden. Energieleveranciers kunnen verschillen op de soort energie, de voorwaarden bij de contracten, de prijs en service en de verschillende producten. Als je kiest voor de goedkoopste energieleverancier is het belangrijk om te letten op deze punten, omdat dit jouw keuze kan veranderen.

Hoe weet je wat de goedkoopste energieleverancier voor jou is?

Er is niet één antwoord te geven op de vraag wat de goedkoopste energieleverancier is, dit komt omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren zoals de regio waarin je woont en je energieverbruik. Vind de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie op Goedkopeenegieleverancier.nl en stap binnen 10 minuten over. In sommige gevallen kan je tot wel 400 euro per jaar besparen! De energievergelijker is zo gemakkelijk mogelijk gemaakt en het enige wat je hoeft te doen is jouw gegevens in te vullen.

Vloerverwarming

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan comfort en energiebesparing. Een lage temperatuur verwarming is dan noodzakelijk. Hiervoor zijn grote warmtevlakken nodig. Dan is vloerverwarming in bijna alle gevallen de meest ideale oplossing. Maar vloerverwarming is meer dan een paar buizen in de vloer. Het is een combinatie van goede isolatie, buizen, vloeropbouw en regeltechniek

Lees meer

Ervaren verhuisbedrijf Rotterdam

Heeft u een verhuizing op de planning staan en bent u opzoek naar een betrouwbaar verhuisbedrijf in de omgeving van Rotterdam? Reken dan op de Verhuisbeweging!
Wij werken uitsluitend met ervaren en goed gemotiveerde verhuizers. Ervaring, inzicht, professionele materialen en een goede sfeer is wat een verhuizing vlekkeloos zal laten verlopen.
Lees meer

Daikin Hybride: de natuurlijke combinatie

De CV ketel met ingebouwde warmtepomp is geschikt voor ieder woningtype. Met deze zeer innovatieve oplossing beschikt u over het comfort en zekerheid van een een CW5 klasse energiezuinige CV-ketel in combinatie met een zeer efficiente warmtepomp systeem voor verwarming. Het systeem past op eenvoudig op de plaats van uw bestaande ketel en u realiseert zonder grote bouwkundige ingrepen of verbouwing direct een besparing op het gasverbruik tot wel 60%. Dat is een besparing die er toe doet!

Lees meer

Een energiezuinig huis

Iedereen heeft een idee bij een droomhuis. Stel dat u uw eigen droomhuis kan bouwen, geheel naar eigen creativiteit, eigen stijl en idee. Een droomhuis dat duurzaam is en waarmee u maandelijks kan besparen op uw energierekening. Met het bouwen van een passief huis, is dat een droom die werkelijkheid wordt.
Lees meer

Gietvloeren en energiebesparing

Gietvloeren zijn erg populair. Steeds vaker verkiezen mensen een gietvloer boven een vloer van bijvoorbeeld laminaat of tapijt. Gietvloeren hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Een van die voordelen is energiebesparing. Vloerverwarming is eenvoudig te implementeren wanneer u een gietvloer aan laat leggen. Andere soorten vloeren zijn vaak niet geschikt voor vloerverwarming, maar gietvloeren zijn dit wel. In dit artikel vergelijken we de vloerverwarming van gietvloeren met radiatoren en airconditioning.
Lees meer